SportKošarkaOrlando savladao Philadelphiu sa 112-109

Orlando savladao Philadelphiu sa 112-109

U dvoboju dvije momčadi iz donjeg doma Istočne konferencije NBA lige u kojima nastupaju i hrvatski košarkaši Orlando Magica svladalo je Philadelphia 76-erse sa 112-109 nakon produžetka nadoknadivši 17 koševa zaostatka iz treće četvrtine.

Orlando je zaostatak iz treće četvrtine uspio anulirati već četiri minute prije isteka četvrte, a zatim i povesti, ali je Philadelphia u posljednjih pola minute imala dvije prilike za preuzimanje vodstva i pobjedu, ali se u tragičara utakmice pretvorio Justin Anderson. On je kod vodstva Magica 98-97 20 sekundi prije kraja pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja, a nakon što je Fournier izgubio loptu u sljedećem napadu domaćih pet sekundi prije isteka vremena, Anderson se osjetio pozvanim rješavati posljednji napad iako mu je ono jedno pogođeno slobodno bacanje bilo i jedini poen kojega je postigao. Naravno, Anderson nije bio uspješan, pa se ušlo u dodatnih pet minuta. U produžetku je Orlando imao prednost 110-107 12 sekundi prije kraja, a tada je odgovornost da tricom pokuša poravnati preuzeo Covington, ali nije bio precizan.

Orlando su do pobjede predvodili Nikola Vučević sa 26 koševa i 13 skokova i Evan Fournier sa 19 pogodaka, dok su najbolji kod Philadelphije bili Richaun Holmes sa 24 poena i 14 skokova i Robert Covington sa 24 ubačaja i 13 skokova.

I Orlando i Philadelphia sada imaju po 26 pobjeda, ali Sixersi su 13. na Istoku jer imaju poraz manje, 44 u odnosu na 45 Magica. Slabiji su tek Brooklyn Netsi sa 13-56.

Boston Celticsi su u izravnom dvoboju za drugo mjesto na Istoku na svom parketu svladali Washington Wizardse sa 110-102. Nakon dvije utakmice izbivanja zbog ozljede koljena u sastav Celticsa vratio se Isaiah Thomas koji je bio i najbolji igrač na terenu završivši dvoboj sa 25 ubačaja, a odlično ga je pratio Avery Bradley sa 20 koševa. kod Wizardsa najbolji su bili Bradley Beal sa 19 i John Wall sa 16 poena.

Celticsi su tijekom treće četvrtine vodili i sa 20 razlike da bi se Wizardsi dvije minute prije kraja primakli na 106-100, ali ne i bliže.

Boston je sada čvrsto drugi na Istoku s omjerom 45-26, dok je Washington treći sa 42-28. Ispred njih su samo prvaci Cleveland Cavaliersi sa 46-23.

Prošlogodišnji finalisti i trenutačno momčad s najboljim omjerom u ligi, Golden State Warriorsi ostvarili su četvrtu pobjedu zaredom uvjerljivo kao gosti nadigravši Oklahoma City Thunder sa 111-95. Već na poluvremenu bilo je 20 razlike za goste, a ta se prednost u nastavku povećala i na najvežih 27 prije no što su domaći u završnici ublažili poraz. Odličnu šutersku večer u dresu Warriorsa imali su “Splash Brothersi” Klay Thompson i Stephen Curry, obojica su pogodila po sedam trica, Thompson se na kraju zaustavio na 34, a Curry na 23 pogotka. Victor Oladipo bio je prvi strijelac Thundera sa 17 ubačaja, Russell Westbrook je dodao 15 uz 8 skokova i 7 asistencija. Iako ne igra zbog ozljede već mjesec dana, s Warriorsima je u Oklahoma Cityju bio i bivši igrač Thundera Kevin Durant, a domaći navijači još jednom su iskazali nezadovoljstvo zbog njegove “izdajničke” odluke da napusti klub prošloga ljeta.

Warriorsi su ovom pobjedom povećali svoju prednost u odnosu na San Antonio Spurse na vrhu Zapada i čitave lige na dvije i pol pobjede, sada su na omjeru 56-14, a Spursi na 53-16. Thunder je na diobi šestog mjesta na Zapadu s Memphis Grizzliesima, oba su sastava na omjeru 40-30.

Vrlo je zanimljivo bilo u Houstonu gdje su domaći Rocketsi na kraju “iščupali” 125-124 pobjedu protiv Denver Nuggetsa. Domaći su vodiliv ećim dijelom utakmice, ali su gosti poveli sa 124-123 42 sekunde prije kraja košem Willa Bartona, a kod tog rezultata su imali i napad kojega je neuspješnim šutom devet sekundi prije kraja okončao Jameer Nelson. Nakon tog promašaja James Harden je uhvatio loptu i sjurio se od svog do suparničkog obruča i pogodio za prednost domaćih 125-124 2.4 sekunde prije kraja. Gosti su imali još jednu prigodu za preokret, ali nabacivanje Nikole Jokića za Masona Plumleeja presjekao je Harden.

Sa 39 koševa, 11 asistencija i 7 skokova Harden je ponovno bio najzaslužniji za pobjedu Rocketsa iako mu je za tri skoka izmakao peti uzastopni “triple-double”. Kod Nuggetsa najefikasniji je bio Gary Harris sa 28 ubačaja, dok je Jokić dodao 22 poena, 13 skokova i 8 asistencija.

S omjerom 49-22 Houston je čvrsto treći na Zapadu, dok je Denver osmi sa 33-37, ali mu u borbi za to posljednje mjesto koje vodi u doigravanje opasno prijeti Portland koji je na 32-37.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE