SvijetAmerikaOružani napad u restoranu u Meksiku: Ubijeno najmanje 11 osoba

Oružani napad u restoranu u Meksiku: Ubijeno najmanje 11 osoba

Guverner Veracruza Muguel Angel Yunes saopćio je da je grupa naoružanih osoba izvela napad na goste restorana u centru grada Cardel.

U napadu je ubijeno najmanje 11 osoba, među kojima je bilo četvero djece i federalni direktor meksičke policije Camilo Castagne.

Yunes je napad ocijenio barbarskim i podlim činom, te je obećao da će sve resurse uključiti u borbu protiv organiziranog kriminala u toj meksičkoj regiji.

“Učinit ćemo sve, ma koliko da košta, ali Veracruz neće biti dom za te zvijeri“, poručio je guverner Yunes.

Veracruz je poprište duboke sigurnosne krize koja se ogleda u čestim oružanim napadima i sukobima između naoružanih bandi. U martu ove godine je također u sličnom napadu ubijeno 11 osoba, a iz otkrivenih masovnih grobnica u martu su ekshumirani posmrtni ostaci 297 osoba koje su bile žrtve oružanih napada i otmica.

U proteklih šest godina u toj meksičkoj regiji ubijeno je i najmanje 11 novinara.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE