ZDKOŠ ”Hasan Kikić” Solun obilježila 90 godina postojanja

OŠ ”Hasan Kikić” Solun obilježila 90 godina postojanja

Obilježavanje Dana škole “Hasan Kikić” iz Olova je počelo svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća i sportskim takmičenjima.
Takmičenja su održana na školskom poligonu u malom fudbalu za dječake i odbojci za djevojčice uz učešće ekipa OŠ „Olovo“, Centralne škole Solun i PŠ Careva Ćuprija.
Pobjednici su ekipa PŠ Careva Ćuprija u malom fudbalu i ekipa VIII-a –Solun u odbojci. Na svečanoj priredbi koju su pripremili učenici i nastavnici škole proglešeni je Učenik generacije Muhamed Gledo te učenica koja je dobila posebnu diplomu Alma Muminović.

U konkurenciji za učenika generacije bilo je ukupno 12 učenika: Gledo Muhamed, Muminović Alma, Hadrović Sanela, Fazlić Sumeja, Višća Lejla, Manso Jasmina, Hasanspahić Emira, Smajić Azra, Trakić Haris, Žilić Enis, Šarić Dženita i Kovačević Eldin.
Ovom prilikom su pohvaljeni učenici koji su učestvovali na općinskom takmičenju iz matematike: – Lagumdžić Emrah – Višća Arnel – Lagumdžić Ajla – Kljajić Veda – Čolaković Jusuf – Cerić Edna – Kopić Irma – Kopić Kadir – Višća Tarik – Žilić Enis – Gledo Muhamed – Trakić Haris Za učešće na općinskom takmičenju iz fizike pohvaljeni su : – Duraković Nejla – Kopić Kadir – Kamenjašević Berina – Šarić Dženita – Gledo Muhamed – Višća Lejla Za pobjedu na općinskom i učešće na kantonalnom takmičenju iz fizike pohvaljen je učenik Gledo Muhamed.

Za učešće na kantonalnom takmičenju iz Prve pomoći pohvaljena je ekipa VIII- og razreda centralne škole.
Za izuzetne rezultate u vannastavnim aktivnostima pohvaljene su učenice Mulić Merjam i Brčić Dženita. Sportska takmičenja su održana na školskom poligonu u malom fudbalu za dječake i odbojci za djevojčice uz učešće ekipa OŠ „Olovo“, Centralne škole Solun i PŠ Careva Ćuprija.
Za pobjede na sportskom poligonu pohvaljene su ekipe PŠ Careva Ćuprija u malom fudbalu i ekipa VIII-a centralne škole u odbojci za djevojčice.

Škola je počela sa radom davne 1927. godine kao četvororazredna i imala je jedno odjeljenje. Škola prerasta u šestorazrednu u školskoj 1958/59. godini, a u punu osmorazrednu u školskoj 1961/62. godini.

 

 

Visoko.co.ba/Radio.olovo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE