Naslovnica Lokalne Teme Osam godina i...

Osam godina izuzetnih rezultata TKD BOSNA

64
PODIJELI

18. maja navršilo se je punih osam godina (18.5.2009.god.) od osnivanja  jednog od naših najboljih i najtrofejnijih klubova u tekvandou, olimpijskom sportu.
Naime, tekvando kolektiv BOSNA, već punih osam godina postiže izuzetne rezultate, kako na turnirima i prvenstvima u našoj zemlji, tako isto i na Evropskim takmičenjima.
Ovaj izvanredni kolektiv koji ima blizu četiri stotine svojih članova, na području ZE-DO i Sarajevskog kantona, koji radi u četiri općine (Visoko, Breza, Ilijaš, Vareš) i na svojih devet trenažnih punktova, zaista zaslužuje samo riječi pohvale za sve ono što su ostvarili njegovi članovi, u muškoj i ženskoj konkurenciji, počevši od pionira, mlađih kadeta, kadeta, juniora, seniora.
Prvi čovjek kluba, dvostruki Ginisov rekorder, majstor crni pojas 4 dan, Edin Kajević-Kaja, o ovom  proteklom periodu rada i takmičenja TKD BOSNA, kaže: “Iza nas je niz briljantnih rezultata, more osvojenih medalja, pehara, diploma u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a koji su ostvarili naši članovi tokom proteklih osam godina širom BiH (Bijeljina, Visoko, Tešanj, Bugojno, Kakanj, Vogošća, Sarajevo, Derventa, Mostar, Zenica…) na kantonalnim i državnim prvenstvima, ali i na takmičenjima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Srbiji (Karlovac, Zagreb, Korčula, Maribor, Vršac, Štutgart, Hamburg…)
Ono što su  ostvarili članovi tekvando akademije TKD BOSNA su rezultati za ponos, respekt, poštovanje a što se pokazalo i na izboru najboljih sportaša općina Visoko, Breza, Vareš i prilikom izbora najboljih u sportu na području ZE-DO kantona za protekle godine. Također, vrijedi istaći da su naši članovi učestvovali na Balkanskim i Evropskim prvenstvima, a gdje su ostvarili odlične rezultate. Nadam se da će u periodu koji je pred nama naš kolektiv biti još bolji, uspješniji, kvalitetniji jer sa našim takmičarima rade vrsni majstori tekvandoa, a koji svoje bogato iskustvo i veliko znanje, gotovo svakodnevno prenose na naše članove.”

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.