Lokalne TemeOsim Sarajeva arapski investitori najviše zainteresovani za Visoko

Osim Sarajeva arapski investitori najviše zainteresovani za Visoko

Arapski investitori ulažu veliki novac u izgradnju naselje oko Sarajeva. Osim glavnog grada, investitori su najviše zainteresirani za Visoko gdje niču ili će niknuti desetine sličnih naselja. Strani investitori su do kraja prošle godine kupili čak 1,7 milijuna kvadratnih metara zemljišta na kojem će niknuti ovakvi gradovi.

Najveći projekat je Visoko Resort koji gradi “Abras Company”. Ova kompanija kupila je čak 464.377 kvadratnih metara zemljišta. Kompanija “Rawasi” namjerava graditi u Visokom dva resorta: Rawasi Visoko I i Rawasi Visoko II. Kompanija “Al Nami” već uveliko gradi naselje Al Waha Resort Visoko koje će uskoro biti otvoreno a prodaja kuća je u tijeku.

Kompanija “Green Valley” najavila je gradnju naselja Martyrs. Još jedno luksuzno mega-naselje u Visokom bit će Loulou Resort, a najavljena je i izgradnja naselja Gorani resort, i drugih. Na kraju, treba reći dvije stvari: Prvo, sva ova naselja vjerojatno neće biti izgrađena, ili bar ne u kapacitetu u kojem su zamišljena. No, s druge strane, ovo nije konačan spisak. Gotovo svakodnevno se pojavljuju nove najave gradnje naselja u BiH i njih će sigurno biti još mnogo u bliskoj budućnosti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE