Naslovnica ZDK Crna hronika Oskrnavljeno ...

Oskrnavljeno groblje Karaula, Općina Kakanj finansira sanaciju

119
PODIJELI
Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra osudio je vandalski čin sknavljenja nadgrobnih spomenika, a sugrađanima kojima je na ovaj način nanesena velika bol uputio je izraze saosjećanja.

“Izražavam nevjericu i žaljenje što se dogodio gnusan čin skrnavljenja nadgrobnih spomenika na mjesnom pravoslavnom groblju Karaula, te osuđujem ovaj vandalski čin. Svojim sugrađanima kojima je nanesen veliki bol zbog skrnavljenja nadgrobnih spomenika na grobovima njihovih najmilijih i svim svojim sugrađanima pravoslavcima upućujem izraze suosjećanja u tugi koju osjećaju, te izražavam očekivanja da policija i pravosudni organi pronađu počinioce gnusnog čina i oštro ih sankcionišu”, poručio je Mandra.

MARKETING

Načelnik je naglasio činjenicu da je najljepši ukras Kaknja i Bosne i Hercegovine upravo multietničnost i bogatstvo različitosti koje se međusobno susreću i obogaćuju.

“Uz naglašavanje mog dubokog poštovanja prema mojim sugrađanima pravoslavne vjere i svim građanima Kaknja, obavještavam javnost da će Općina Kakanj finansirati sanaciju materijalne štete nastale vandalskim činom na mjesnom pravoslavnom groblju Karaula koja se procjenjuje na oko 5.500 KM”, naveo je načelnik Općine Kakanj.

Gvardijan Samostana Kraljeva Sutjeska fra Željko Brkić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Kaknju Sulejman Čeliković također su osudili ovaj vandalski čin, a obaviješteno je i Međureligijsko veće BiH.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.