SportOstali sportoviOstapenko i Halep u finalu Roland Garrosa

Ostapenko i Halep u finalu Roland Garrosa

U finalu drugog teniskog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa igrat će Rumunjka Simona Halep i Latvijka Jelena Ostapenko. Halep je u polufinalu pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu 6-4, 3-6, 6-3, dok je Ostapenko bila bolja od Švicarke Timee Bacsinszky 7-6 (4), 3-6, 6-3. Za Halep će to biti drugo Grand Slam finale u karijeri nakon što je u Roland Garrosu 2014. izgubila od Ruskinje Marije Šarapove, dok je za Ostapenko plasman u finale najveći uspjeh. Ostapenko je još uvijek bez naslova na WTA Touru, a do sada niti na jednom Grand Slamu nije prošla dalje od trećeg kola. U Parizu je igrala samo jednom, prošle godine kada je ispala u prvom kolu. Halep bi pobjedom u subotnjem finalu preskočila Njemicu Angelique Kerber i popela bi se na prvo mjesto WTA ljestvice. Za 25-godišnju Rumunjku i 20-godišnju Latvijku bit će to prvi međusobni susret.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE