ZDKSportOtac Midhat i sin Dženan zajedno u ekipi

Otac Midhat i sin Dženan zajedno u ekipi

Nogometni klub Krivaja osnovan davne 1919. godine sportski kolektiv je svijetle prošlosti. Može se ponositi sa dobrih rezultatima i još više sa nizom kvalitetnih igrača koji su ponikli u klubu iz grada na tri rijeke.

Ipak, kuriozitet zabilježen u subotu na otvaranju drugoligaške sezone, u meču protiv Famosa ostaće će posebno zabilježen. Zavidovićani su trijumfovali protiv ekipe iz Hrasnice (4:1), a kompletan meč zajedno odigrali su otac Midhat i sin Dženan Šijerkić.

Nezvanično, ovo je jedinstven primjer u historiji NK Krivaja koji će za dvije godine obilježiti i stoti rođendan.
Dženan (19), dojučerašnji junior solidno je odigrao na poziciji desnog beka, a Midhat (44) se nakon nekoliko godina zbog deficitarnog igračkog kadra ponovo aktivirao i kao zadnji igrač domaće odbrane istakao se pogotkom u prvom djelu, te javnom opomenom u nastavku meča.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zdici.info


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE