PreporukaOtac Srđana Aleksića: Nek idu sa svojom djecom na bojno polje

Otac Srđana Aleksića: Nek idu sa svojom djecom na bojno polje

Volio bih da raspiritelji mržnje prvo sa svojom djecom izađu na neko bojno polje i riješe to što imaju između sebe

 Rade Aleksić, otac Srđana (26), vojnika koji je tragično ubijen tokom rata 1993. dok je spasavao svog sugrađanina Bošnjaka na pijaci u rodnom Trebinju, kaže da je teško komentarisati ovo raspirivanje mržnje.

Pitam se gdje su tokom devedesetih godina bili ti koji danas huškaju narod jedan na drugi? Je l’ su boravili na drugom kraju svijeta, pa ne znaju kakvo je zlo rat? – kaže Rade Aleksić.

Dodaje i da misli da je barem 95 odsto ljudi na ovom podneblju normalno i da ne čuje ove huškaše koji su politički istrošeni.

– Volio bih da raspiritelji mržnje prvo sa svojom djecom izađu na neko bojno polje i riješe to što imaju između sebe. Od kako sam izgubio Srđana, posvetio sam ostatak života dokazivanju da postoji čovjek. I dalje vjerujem da čovjek na čovjeka nikada neće okrenuti oružje i zato očekujem da ćemo snagom razuma prevazići sve ove tenzije – naglašava Aleksić a prenosi Blic


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE