Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Pacijenti žrt...

Pacijenti žrtve političkih prepucavanja na relaciji Općine i Doma zdravlja

1449
PODIJELI

I dok je gripa u zamahu, raznorazne viroze uzrokovane vremenom sve više Visočana vežu za krevet, u Domu zdravlja vlada doslovno “havarija” uzrokovana političkim prepucavanjima između osnivača Općine, JU “Dom zdravlja” Visoko i nadležnog kantonalnog Ministarstva.

Kako saznaje Visoko.co.ba kod pet doktora je istekao ugovor, niko ne smije da potpiše produženje tih ugovora, navodno zbog saglasnosti novog Upravnog odbora čija predsjednica je na ekskurziji po Španiji. Za to vrijeme ljekari koji su za Visoko puno bitniji i značajniji od onih koji odlučuju o njima ne mogu da koriste zaslužene godišnje odmore još ranije planirane.

Konkretno, u novonastaloj situaciji sad svaki ljekar obiteljske medicine radi sa po dva tima, što opet znači po 4.000 hiljade pacijenata.

U cijeloj ovoj situaciji najviše ispašta upravo narod, ili kako ih oni vide – birači, odnosno pacijenti koji nemaju adekvatnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Na meti su naravno i ljekari, bili ili ne politički navijači jedne ili druge struje, jer rade odgovoran posao u prosjeku dnevno sa cca. stotinjak pacijenata.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.