Lokalne TemeNegativno VisokoPacijenti žrtve političkih prepucavanja na relaciji Općine i Doma zdravlja

Pacijenti žrtve političkih prepucavanja na relaciji Općine i Doma zdravlja

I dok je gripa u zamahu, raznorazne viroze uzrokovane vremenom sve više Visočana vežu za krevet, u Domu zdravlja vlada doslovno “havarija” uzrokovana političkim prepucavanjima između osnivača Općine, JU “Dom zdravlja” Visoko i nadležnog kantonalnog Ministarstva.

Kako saznaje Visoko.co.ba kod pet doktora je istekao ugovor, niko ne smije da potpiše produženje tih ugovora, navodno zbog saglasnosti novog Upravnog odbora čija predsjednica je na ekskurziji po Španiji. Za to vrijeme ljekari koji su za Visoko puno bitniji i značajniji od onih koji odlučuju o njima ne mogu da koriste zaslužene godišnje odmore još ranije planirane.

Konkretno, u novonastaloj situaciji sad svaki ljekar obiteljske medicine radi sa po dva tima, što opet znači po 4.000 hiljade pacijenata.

U cijeloj ovoj situaciji najviše ispašta upravo narod, ili kako ih oni vide – birači, odnosno pacijenti koji nemaju adekvatnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Na meti su naravno i ljekari, bili ili ne politički navijači jedne ili druge struje, jer rade odgovoran posao u prosjeku dnevno sa cca. stotinjak pacijenata.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE