BiHPolitikaPandurević: Zakonom zabraniti prodaju prirodnih resursa RS-a

Pandurević: Zakonom zabraniti prodaju prirodnih resursa RS-a

Pozvala je pedsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Stašu Košarca da se bavi problemima u svojoj stranci, koji su, smatra, više nego očiti, a ne SDS-om.

– Očiti su ti problemi od obračuna dvije frakcije i fizičkih prijetnji na Sokocu, do obračuna dvije tajkunske struje SNSD-a u Zvorniku u ‘otimačini’ zvorničke ‘Alumine’. Dovoljno SNSD ima svojih probelma i treba njima da se bave – rekla je Pandurević.

Kaže da SNSD ne može reći šta su rezultati njihovog rada za 12 godina vlasti, te onda, istakla je, pribjegavaju „jeftinim populističkim izjavama“.

-Iza Vlade RS-a i Željke Cvijanović ostalo je samo, kako ona kaže, 113 posto jeftinija struja nego u Hrvatskoj i to da je za četiri godine ‘produžila životni vijek, a pokušala je i da resurse RS-a u nepovrat prepusti stranim mešetarima, umjesto ozbiljnim investitorima – kazala je Pandurević.

SNSD je može „pohvaliti“, dodala je, i s dvije uništene banke u RS-u.

– Neka se SNSD pozabavi i pitanjem koji su to funkcioneri njihove stranke uzimali pozamašne kredite iz Bobar banke, a nisu ih vraćali, zbog čega su oštećeni građani RS. Također, treba da se pozabave i Bankom Srpske, jer je to njihova politika i pravo političko lice. Znaju da se tako više ne mogu ponašati na nivou BiH i njenim institucijama i to ih boli.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE