BiHPapa Franjo iz aviona odaslao pozdrav i blagoslov narodu BiH

Papa Franjo iz aviona odaslao pozdrav i blagoslov narodu BiH

Kako je potvrdila BHANSA (Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH), kapetan papinog leta aviona Al Italia iz Rima prema gruzijskom Tbilisiju jučer je u 10:10 sati kontaktirao bh. kontrolu leta.

“Njegovoj ekselenciji Bakiru Izetbegoviću – dok letim iznad BiH na svom putu prema Gruziji i Azerbajdžanu šaljem Vama i narodu BiH najljepše pozdrave. Sjećanjem na svoju posjetu Vašoj zemlji šaljem Vam blagoslove Gospoda”, rekao je papa Franjo posredstvom kapetana.

Kontrolorka letenja na dužnosti se zahvalila za dobivenu poruku i zaželjela sretan i uspješan let.

Poglavar Katoličke crkve u junu prošle godine boravio u jednodnevnoj pastoralnoj posjeti Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Danas, papa je otputovao na trodnevni apostolski pohod Gruziji i Azerbajdžanu. On će se prvo sastati s predsjednikom Gruzije, a potom i s predstavnicima vlasti i diplomatskim korom. U svojoj poruci putem Twittera, papa je zatražio molitvenu podršku vjernika, kao i svih ljudi dobre volje.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE