SvijetPapa u službenoj posjeti Egiptu, cilj unapređenje odnosa s islamskim liderima

Papa u službenoj posjeti Egiptu, cilj unapređenje odnosa s islamskim liderima

Papa je u obraćanju egipatskom narodu ove sedmice govorio o nadi da će njegova posjeta donijeti mir i ohrabriti dijalog i pomirenje sa islamskim svijetom.

Egipatski Kopti su najveća hrišćanska zajednica na Bliskom istoku. Islamistički bombaš samoubica ubio je 45 ljudi u napadu na njihovu crkvu prije tri sedmice.

Mjere bezbjednosti pojačane su tokom papine posjete. Franjo planira da provede u Kairu 27 časova i odbija da koristi blindirane limuzine da bi bio bliže ljudima.

Ulice nedaleko od Ambasade Vatikana u Kairu i ostale ključne lokacije u gradu su očišćene od automobila i na tim mjestima nije dozvoljeno zadržavanje pješaka.

Visoko.co.ba/Srna.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE