Lokalne TemeNegativno VisokoParking ispred KC "Altindag" poluprazan, a vozila parkirana na zelenim površinama u...

Parking ispred KC “Altindag” poluprazan, a vozila parkirana na zelenim površinama u naselju Prijeko

Na jednom od profila naših sugrađana na društvenoj mreži Facebook danas su objavljene fotografije neprimjerenog i zakonom kažnjivog parkiranja. U naselju Prijeko, u neposrednoj blizini Kulturnog centra “Altindag”, ispred kojeg se nalazi ogroman parking prostor, nedavno uređen, naši sugrađani primijetili su masovno parkirana vozila na zelenoj površini, koja se nalazi uz samu cestu koja vozi u naselje Prijeko.

parking zelene povrsine prijeko (1)Kako kaže dalje objava na ovom facebook profilu, u tom trenutku parking ispred kulturnog centra je bio poluprazan, a prilikom kontaktiranja Policijske uprave Visoko naši sugrađani su dobili odgovor da to nije u nadležnosti organa reda u našem gradu.

Nekoliko puta naši novinari nailazili su na slične situacije diljem općine, te je svaki put nakon nekoliko tekstova urgirala nadležna općinska služba, koja je uz svesrdnu pomoć visočke policije rješavala takve probleme. No, postoji li sistemsko rješenje za ovaj problem ili ćemo svakog dana morati putovati diljem općine i privremeno rješavati pojedinačne probleme nepravilnog, nedozvoljenog i zakonom kažnjivog parkiranja? Možda je krajnje vrijeme da se nesavjesni građani počnu adekvatno kažnjavati za nepromišljene postupke, kako bi jednog dana dobili zdravu sredinu u kojoj će svi podjednako uživati ista prava, uz poštivanje istih pravila.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE