ZanimljivostiReceptiPečeni krompiri u bešamelu

Pečeni krompiri u bešamelu

Sastojci:

  • krompir
  • 1 kiselo vrhnje
  • 3 jaja
  • mlijeko
  • brašno
  • 2-3 kašike putera/maslaca
  • gljive
  • salama/mesni proizvod po želji
  • sir

 

Priprema:

Ogulite krompire i začinite ih (sol, papar, vegeta i paprika).

Napravite smjesu jaja i vrhnja i izmiješajte.

Smjesu jaja i vrhnja prelijte po krompirima i stavite ih u zagrijanu pećnicu peći na 180-200 stupnjeva, oko 45 min (ili ovisno o pećnici koliko treba da ispeče krompire).

Dok vam se krompiri peku, napravite umak bešamel (maslac, brasno, mlijeko i zacini)

Kada su krompiri pri kraju, izvadite ih iz pećnice i polijte bolonjezom. Možete dodati i sastojke po želji.

Stavite još u pećnicu 15-20 min da se zapeče.

Servirajte jelo. I uživajte.

Visoko.co.ba/Coolinarika.com

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE