SportRukometPionirska selekcija RK"Bosna" na završnici državnog prvenstva u Ljubuškom

Pionirska selekcija RK”Bosna” na završnici državnog prvenstva u Ljubuškom

Nakon juniorske selekcije RK”Bosna”, koja je prošlog vikenda osvojila treće mjesto na završnici državnog prvenstva u Visokom, ovog vikenda pionirska selekcija Bosne igra na završnici u Ljubuškom. Učestvuje ukupno osam ekipa, koje su podjeljene u dvije grupe. Pioniri Bosne su u Grupi “B” zajedno sa Radničkim iz Goražda, Kozarom iz Koz.Dubice i ekipom Rukometne škole “Speed” iz Gradačca. Pioniri Bosne su danas već odigrali jedan meč i pobjedili Radnički sa 26:21 i to nakon što su sve dileme otklonjene već nakon prvog poluvremena, kada su izabranici trener Ermina Korjenića, vodili sa 18:4. Sutra će pioniri Bosne igrati još dva meča grupne faze, prvo ujutro protiv “Speeda”, a onda naveče protiv Kozare. Utakmice za plasman igraju se u nedjelju, a očekivanja naših pionira su da se pokuša osvojiti jedna od medalja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE