SportDržavni TimPirova pobjeda košarkaša BiH

Pirova pobjeda košarkaša BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Švedsku na gostovanju u četvrtom kolu kvalifikacija (76:78), a naš nacionalni tim ostao je bez Eurobasketa zbog koš razlike. Poenima Gajića, Halilovića i Kikanovića napravili smo seriju od 6:0 na početku prve četvrtine. U sedmoj minuti Švedska je došla do preokreta i povela sa 11:10 poenima Borga. Vratili smo vodstvo u jednom trenutku, međutim Švedska je dobila prvu četvrtinu s 16:14.
Šveđani su sredinom druge četvrtine došli do najveće prednosti na večerašnjoj utakmici, a poveli su sa 33:25 kada je trojku ubacio Person. Napravili smo seriju od 9:0, te smo tako poveli sa 33:34, a na poluvrijeme smo otišli s prednošću od dva poena (35:37).
U trećem periodu čuvali smo ranije stečenu prednost, a manje od dvije minute prije kraja treće dionice Švedska je uspjela izjednačiti, te za kratko povesti, no u posljednjim trenucima Zahiragić je pogodio trojku, te smo u posljednju četvrtinu ušli s prednošću (58:60).
U četvrtoj četvrtini Šveđani su uspjeli izjednačiti, no naša reprezenatcija se poslije odlijepila i u petoj minuti četvrtog perioda imali su plus devet (64:73). Švedska se do kraja približavala, u finišu je nastala drama, ali smo slavili sa 76:78.
Dobru partiju pružio je Nurkić koji je bio najefikasniji igrač susreta sa 23 poena, a tome je dodao sedam skokova i dvije asistencije. Odličan je bio Halilović sa 18 poena, te deset skokova i tri asistencije. Gordić je dodao 13 poena, šest skokova i četiri asistencije. Kod Šveđana najefikasniji su bili Massamba i Borg sa po 14 poena.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE