SvijetEvropaPitanja Sirije i Iraka vrlo značajna za Tursku i Veliku Britaniju

Pitanja Sirije i Iraka vrlo značajna za Tursku i Veliku Britaniju

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, nakon sastanka s britanskom premijerkom Theresom May, izjavio je kako su pitanja Sirije i Iraka vrlo značajna za Tursku i Veliku Britanju.

Erdogan je danas primio britansku premijerku Theresu May, koja je jutros doputovala u Ankaru, nakon posjete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Erdogan je izrazio zadovoljstvo povodom sastanka s May.

Kazao je kako je tokom sastanka bilo govora o saradnji u različitim oblastima.

“Pitanja Sirije i Iraka od velike je važnosti za Tursku i Veliku Britaniju. Želimo da saradnju Turske i koalicionih snaga u narednom periodu stavimo u jedan potpuno drugi koncept. Razgovarali smo i o tim temama”, kazao je Erdogan.

Nakon sastanka s Erdoganom, britansku premijerku je u palati Cankaya svečano dočekao i premijer Binali Yildirim. Premijeri dvije zemlje održat će zajedničku konferenciju za medije.

May je po dolasku u glavni grad Ankaru najprije posjetila Anitkabir, mauzolej osnivača Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, gdje je položila vijenac.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE