SvijetEvropaPitanje pristupanja EU bit će na stolu poslije referenduma

Pitanje pristupanja EU bit će na stolu poslije referenduma

U govoru u Izmiru, Erdogan je uporedio Evropu sa “bolesnim čovjekom”, koristeći pogrdni izraz koji su upotrebljavali političari tokom 19. vijeka kada su opisivali propadanje Otomanskog carstva, prenio je AFP.

On je još jednom zaprijetio da će nakon referenduma koji treba da bude održan 16. aprila, uvesti smrtnu kaznu, ukoliko zakon bude izglasan u parlamentu, što bi, kako ukazuje francuska agencija, automatski okončalo svaki pokušaj Turske da se pridruži EU.

– Evropa će platiti za ono što je uradila. Ako Bog da, pitanje Evropske unije ponovo će biti na stolu poslije 16. aprila – rekao je Erdogan.

On je istakao da su Turci koji žive u Evropi “potlačeni i poraženi”.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE