SportNogometPobjeda Francuza na otvaranju EP

Pobjeda Francuza na otvaranju EP

Ceremonijom svečanog otvaranja na stadionu Saint-Dennis u Parizu i utakmicom prvog kola Grupe „A“ između domaćina Francuske i selekcije Rumunije, počelo je 15.Evropsko prvenstvo u nogometu. Prvi meč je donio dosta uzbuđenja i tri gola, a na kraju je ipak slavila favorizovana Francuska. U prvom poluvremenu su obje reprezentacije imale po nekoliko prilika, ali mreže se nisu tresle. Francuzi su poveli u 57.minuti golom Girouda, na asistenciju Payeta. Rumuni se nisu predavali i uspjeli su izjednačiti preko Stanciua iz penala, koji je skrivio Evra u 65.minuti. I kada se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, na scenu stupa najbolji igrač susreta Dimitri Payet, koji sjajnim golom u 89.minuti postavlja konačnih 2:1 za prva tri boda Francuza. Danas se na EP igraju još tri utakmice. U okviru Grupe „A“ se od 15 sati u Lensu sastaju Albanija i Švicarska. U Grupi „B“ će biti odigrane dvije utakmice prvog kola. Od 18 sati se sastaju u Bordeauxu Vels i Slovačka, dok će od 21 sat na Velodromeu u Marseillu, snage odmjeriti Engleska i Rusija.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE