SportNogometPobjeda Juventusa, odlična partija Pjanića

Pobjeda Juventusa, odlična partija Pjanića

Fudbaleri Juventusa pobijedili su Bolognu s 3:0 u susretu 19. kola italijanske Serie A. Stara dama je usprkos problemima u sastavljanju tima odigrala sjajan meč i na kraju je sasvim zasluženo stigla do trijumfa. Poveli su domaći već nakon sedam minuta igre. Fantastičnu asistenciju Miralema Pjanića u pogodak pretvara Gonzalo Higuain za vodstvo od 1:0. Dominirao je Juve i u ostatku prvog dijela, a do novog gola su stigli u 41. minuti. Dosuđen je penal, a Paulo Dyabala je precizan za rezultat poluvremena od 2:0. Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u 55. minuti Bianconeri završili posao u ovom meču. Lichtsteiner je sjajno uposlio Higuaina, koji pogađa za 3:0. Do kraja je Juve stvorio još nekoliko dobrih šansi, ali se do kraja rezultat nije mijenjao, te je ostalo 3:0. Miralem Pjanić je igrao do 70. minute, a pružio je zaista sjajnu partiju.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE