Lokalne TemeSportPobjeda Mančestera nad Ajaxom znači da u grupnoj fazi Europa lige iduće...

Pobjeda Mančestera nad Ajaxom znači da u grupnoj fazi Europa lige iduće sezone gledamo Adnana Džafića

Pobjedom 2:0 nad Ajaxom ekipa Mančester Junajteda osvojila je jedini trofej koji do sada nisu imali u svojim vitrinama. Ova pobjeda dijelom značajna je i za Visoko, a razlog je što ćemo u narednoj sezoni ovog takmičenja u grupnoj fazi gledati i nastupe Adnana Džafića koji će od naredne sezone nositi dres ekipe Fastav Zlin koja je osvajač Češkog kup takmičenja.

Podsjećamo, Adnan Džafić je prije sedam dana potpisao za ekipu Zlina, a nakon četiri i pol godine provedene u ekipi MAS Taborsko. Prije toga Džafić je nosio i dres Časlava također u Drugoj Češkoj ligi, a potpisom na trogodišnju vjernost Zlinu bit će njegova prva sezona u elitnom rangu takmičenja i odmah prilika za dokazivanje i na evropskoj nogometnoj sceni.

Fastav Zlin je osnovan 1919.godine, nastupaju na Letna Stadionu u Zlinu kapaciteta 6.375 mjesta. Najveće uspjehe u istoriji kluba zabilježili su između 1938 i 1947.godine. Zvanična boja dresova je žuta.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE