SvijetRegijaPobjeda Zaeva je veoma značajna zbog odnosa Makedonaca i Albanaca

Pobjeda Zaeva je veoma značajna zbog odnosa Makedonaca i Albanaca

Kurti je istakao da je veoma  dobro što je VMRO-DPMNE Nikola Gruevskog ostala u opoziciji. Naglasio je hitnu potrebnu dekriminalizacije čitavog sistema i osimišljavanje novog državnog ustrojstva zasnovanog na više pravde i jednakosti

“Sada treba posmatrati kako će postupiti nova vlada predvođena Zaevom, sa Albanskim partnerima. Imajući u vidu duboku i dugogodišnju degradaciju koje su uzrokovale prethodne vlade u Makedoniji, jasno se može uočiti, da osim zastupanja u vladi, ima potrebe za hitne i primjerene političke odluke i postupke/radnje, kako u smislu dekriminalizaije sistema i novih socio-ekonomskih smernica, takođe i za osmišljavanje novog državnog ustrojstva, sa više pravde i jednakosti, naročito između Makedonaca i Albanaca”, poručio je Kurti.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE