Lokalne TemeSportPočela realizacija projekta "Amatersko sportsko takmičenje mladih u streljaštvu - Visoko 2016"

Počela realizacija projekta “Amatersko sportsko takmičenje mladih u streljaštvu – Visoko 2016”

Obavještavaju se građani općine Visoko (djeca, mladi i odrasle osobe – oba pola) da se uspostavlja AMATERSKO SPORTSKO TAKMIČENJE MLADIH  U STRELJAŠTVU: VISOKO 2016. – „29. AVGUST – DAN OPĆINE VISOKO“, i da je počela njegova ovogodišnja realizacija. Namjera organizatora je da ova sportska manifestacije preraste u tradicionalnu, kojom će biti obogaćen Program obilježavanja „Dana općine Visoko – 29. avgust“.

Radi se o takmičenju u amaterskom streljaštvu (gađanje zračnom puškom 5 hitaca u metu na 10 metara), posvećenom obilježavanju 29. avgusta – Dana općine Visoko.

Ovogodišnje takmičenje će trajati mjesec dana (29. 07. – 29. 08. 2016.); očekujemo da će kroz turnir proći oko petsto djece i mladih, te odraslih osoba.

FINALE će se realizirati u bivšoj kasarni „Ahmet Fetahagić“, 28. avgusta 2016. godine.

-Instruktori US „20. juni ‘92.“ doći će sa opremom u svako selo, svaku mjesnu zajednicu, svaku ulicu, bilo koji drugi sportski klub ili udruženje, svaku školu ili drugu ustanovu –  i obaviti takmičenje. Pozovite nas i mi ćemo doći, svuda gdje ima 20 i više onih koji želite gađati, takmičiti se ovim povodom, povodom Dana (naše) općine Visoko. Telefon za kontakte je: 061/133-923 – rekao je za visoko.ba brigadir Armije RBiH, mr.sci Hasib Mušinbegović.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE