ZDKPočela sezona izviđačkih kampova

Počela sezona izviđačkih kampova

Na lokalitetu Kotlovača na Kozari, u organizaciji Odreda izviđača “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor i Saveza izviđača grada Zenica, počeo je s radom izviđački ljetni kamp “Glasnici budućnosti”.

Kamp “Kozara 2016” okupio je 60 izviđača iz Zenice, Banje Luke i Prijedora s ciljem otvorenog dijaloga, saradnje i volonterskog angažmana adolescenata i mladih u lokalnim zajednicama. Osim toga, ideja je da se kroz volonterski rad učesnika sa socijalno ugroženim kategorijama ili javnim institucijama koje vode brigu o djeci pomogne u ostvarenju neke od njihovih potreba.

Izviđači su odlučili da, ove godine, to bude izgradnja i uređenje ekoparka i prostora za relaksaciju i odmor u Javnoj ustanovi Centar “Sunce” Prijedor, koju pohađaju djeca i mladi s poteškoćama u razvoju.

Kao važan segment volonterskog rada moraju se spomenuti i volonterski sati utrošeni na pripremu kampa „Kozara 2016“, u čijoj pripremi su učestvovala 43 volontera s 552 volonterska sata.

Prijedorski i zenički izviđači u okviru ovogodišnjeg projekta „Glasnici budućnosti“ realiziraju dva interetnička ljetnja kampa – prvi na Kozari, a naredni kamp na Boračkom jezeru koji će biti održan od 23. jula do 1. augusta.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE