ZDKPočinje Eko škola s pošumljavanja - Kakanj 2016.

Počinje Eko škola s pošumljavanja – Kakanj 2016.

U okviru obilježavanja Dana planete Zemlje – 22. aprila, ekološki pokret gorana Federacije BiH uz finansijsku podršku Fonda otvoreno društvo BiH realizira projekt neformalnog obrazovanja – podizanja svijesti mladih o okolišu s učešćem “Eko škola s pošumljavanjem-Kakanj 2016”.

U projektu će učestvovati osnovne i srednje škole s područja Hercegovačko-neretvanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i Kantona Sarajevo sa oko 60 učesnika.

Radi eliminiranja predrasuda, diskriminacije, integracije i učešća mladih romske nacionalnosti u zaštiti okoliša u projektu će učestvovati 20 posto mladih Roma – učenika osnovnih i srednjih škola, uz podršku centra “Romalen” Kakanj.

Trodnevna škola u Kaknju bit će održana od 15. do 17. aprila na izletištu Ponijeri, a sastoji se iz teoretskog i praktičnog dijela pošumljavanja – sadnje 3.000 sadnica lisičara i četinara na lokalitetu “Izvorište pitke vode”- vodozaštitna zona Kakanj, kao poklon Ekološkog pokreta gorana Federacije BiH i Fonda otvoreno društvo BiH građanima i lokalnoj zajednici Kakanj.

U okviru programa učesnici će u petak 15. aprila posjetiti muzej grada Kaknja i pogledati stećak u gradu, a nakon toga će posjetit centar za podršku Roma “Romalen” Kakanj, saopćeno je iz Ekološkog pokreta gorana FBiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE