Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Počinje reali...

Počinje realizacija Programa sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca, zainteresovani se mogu prijaviti Birou rada Visoko

281
PODIJELI

JU Služba za zapošljavanje ZDK, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom za boračka pitanja ZDK, počinje realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca. Programom je predviđeno zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih osoba dan prije objave Javnog poziva, sa završenom visokom ili višom stručnom spremom, uz zasnivanje radnog odnosa na period od dvanaest (12) mjeseci, ili srednjom i nižom stručnom spremom uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest (6) mjeseci. Služba poslodavcu mjesečno isplaćuje/refundira iznos od 600,00 KM za osobe sa visokom ili višom stručnom spremom u trajanju od 12 mjeseci i 600,00 KM za osobe sa srednjom i nižom stručnom spremom u trajanju od šest (6) mjeseci, a koji obuhvata dio troškova obaveznih doprinosa i/ili dio neto plaće.

Javni poziv je objavljen na oglasnoj ploči Biroa rada Visoko i internet stranici Službe za zapošljavanje ZDK (www.zdk-szz.ba), 21.06.2017. godine i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Za detaljnije informacije, zainteresovani se mogu obratiti Birou rada Visoko.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.