SportOstali sportoviPočinje Wimbledon, Džumhur danas na terenu

Počinje Wimbledon, Džumhur danas na terenu

Treći Grand Slam turnir sezone Wimbledon počinje danas, a prvi dan će na teren izaći najbolji bh. teniser Damir Džumhur. Jedini bh. predstavnik će u prvom kolu igrati protiv Argentinca Renza Oliva. Mečevi na travnatim terenima All England Cluba u Londonu počinju u 12.30 sati, a Džumhurov meč je treći na rasporedu na terenu 8. Džumhur i Olivo će prema rasporedu najranije na teren u 16 sati.   Na današnjoj novoj ATP listi Džumhur je zadržao 83. poziciju, dok je Olivo samo četiri pozicije slabije rangiran. Ukoliko danas pobijedi Džumhur će u drugom kolu igrati s boljim iz duela Ivo Karlović – Aljaž Bedene. Prvi meč na centralnom terenu igraće prvi nosilac Andy Murray a protivnik će mu biti kazahstanski teniser Alexander Bublik, a od nosilaca danas će na teren izaći i Rafael Nadal, Stan Wawringa, Marin Čilić, Kei Nishikori, Jo-Wilfried Tsonga…  Turnir u Wimbledonu igra se za nagradni fond od 14.840.000 funti.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE