ZDKPogledajte dobitnike grantova za obrt i poduzetništvo, dvije firme iz Kaknja

Pogledajte dobitnike grantova za obrt i poduzetništvo, dvije firme iz Kaknja

Na osnovu Javnog natječaja za odabir korisnika sredstava grant sredstava za 2016. godinu Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je potencijalnu Rang listu korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2016. godinu.

Na osnovu dodijeljenih bodova, utvrđena je potencijalna rang lista korisnika grant sredstva do visine planiranih sredstava po pojedinim projektima koju možete pregledati OVDJE.

Poticajna sredstva dodjeljuju se: inovatorima-pojedincima, za unapređenje institucijske poduzetničke infrastrukture, za poticaj projektima koje financiraju EU i drugi inozemni donatori, udruženjima, komorama i obrazovnim institucijama, ta tehničko usklađivanje (uvođenje ISO i HACCP standarda i osiguranje CE znaka), tradicionalnim i starim obrtima, novoosnovanim subjektima MSP, poduzetništvu žena, poduzetništvu mladih i za jačanje konkurentnosti tehnološki savremenih subjekata MSP-a.

(Potencijalni) dobitnici poticaja ovog ministarstva su i dvije firme iz Kaknja i to “INKOS” EXPORT-IMPORT d.o.o. Kakanj za projekt br. 5: Tehničko usklađivanje (uvođenje ISO i HACCP standarda i osiguranje CE znaka) i Društvo za projektovanje, nadzor i konsalting MODUS PROJEKT d.o.o. Kakanj za projekt br. 9: Poticaj poduzetništvu mladih.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE