Lokalne TemePokrenut stečajni postupak u "Velepromet-maloprodaji", stečajni upravnik Mehmed Vranac

Pokrenut stečajni postupak u “Velepromet-maloprodaji”, stečajni upravnik Mehmed Vranac

Prije nekoliko dana (28.11.2016)  pokrenut je stečajni postupak u još jednom nekadašnjem visočkom trgovačkom gigantu, „Velepromet – maloprodaji“, a za stečajnog upravnika imenovan je visočki advokat Mehmed Vranac. Povjeriocima je ostavljen rok od 30 dana da prijave potraživanja, dok će u tom periodu stečajni upravnik napraviti popis imovine i popis potraživanja, kao i Izvještaj o ekonomskom stanju firme.

stecaj-velepromet-1

– „Velepromet – maloprodaja“ najveće obaveze ima prema javnim prihodima, za doprinose i poreze, te prema preostalim radnicima po osnovu neuvezanog staža i zaostalih plata. U toku stečajnog postupka ću sagledati mogućnosti reorganizacije, mada će sve to ići teško, a puno izvjesnije rješenje je likvidacija firme. Kao stečajni upravnik ću pokušati od prihoda od prodaje imovine, te sredstava sa depozitnih računa sudova izmiriti osam zadnjih minimalnih plata sa doprinosima za 14 radnika koji su se u vrijeme otvaranja stečajnog postupka zatekli u kompaniji. Nakon toga pokušat ćemo povezati i radni staž kako bi radnici mogli otići u penziju, a ukoliko bude sredstava to ćemo iskoristiti za izmirenje preostalih obaveza. – kazao nam je stečajni upravnik Mehmed Vranac.

stecaj-velepromet-2


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE