BiHPolitikaPokret 'Odgovor' neće stati u borbi za zaštitu povratničkih prava

Pokret ‘Odgovor’ neće stati u borbi za zaštitu povratničkih prava

– Milorad Dodik je u strahu jer govorimo istinu, govorimo ono što je Regulatorna agencija za komunikacije već rekla u vezi sa RTRS-om, i u strahu je – jer konačno, nakon dugo vremena, mi odlučujemo o tome o kojim ćemo temama govoriti. Politika Bošnjaka u RS-u više nije u stalnoj defanzivi i reakcijama na Dodikove istupe, već konačno idemo graditi svoja rješenja, prijedloge i pokazati narodu kako mi vidimo našu budućnost na prostorima sa ove strane entitetske linije razgraničenja- poručili iz “Odgovora”.

Članovi tog pokreta u saopćenju su istakli da su sa Bošnjacima povratnicima treća snaga u RS-u, te da “nisu politička stranka, a niti ‘saveznici’ Dodika i Govedarice”.

– Mi ćemo se izboriti za našu poziciju i za pregovaračkim stolom ćemo, poslije 2018. godine sa svim progresivnim snagama tražiti temeljite reforme u RS-u te promjenu odnosa prema nesrpskom stanovništvu – navodi se u saopćenju pokreta “Odgovor”.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE