SvijetRegijaPoletaev: Sberbanka neće dalje finansirati Agrokor

Poletaev: Sberbanka neće dalje finansirati Agrokor

“Kada smo molili takav status za naša potraživanja od 100 miliona eura, odbili su nas, rekavši da to nije u skladu sa Lex Agrokorom.

Sada te uslove predlažu svima, uključujući fondove koji su kupili dug na tržištu za 30 do 35 posto njegove vrijednosti”, objašnjava za agenciju “Bloomberg” prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanke Maksim Poletaev.

Hrvatski portali navode da je to “prilično važna vijest”, pogotovo kad se uzme u obzir da je premijer Andrej Plenković prije tri dana uvjeravao javnost da su razgovori sa drugim čovjekom Sberbanke bili “otvoreni i konstruktivni”.

Iz Vlade Hrvatske stizale su tvrdnje da ima dovoljno kreditora koji nude i više novca nego što “Agrokoru” treba.

Plenkovićevo mišljenje se nije svidjelo Poletaevu, koji je danas rekao da njegova banka neće kreditirati hrvatski koncern, prenosi ruski poslovni poral “Finans”.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE