Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika Policija trag...

Policija traga za Amelom Sejfovićem u šumama kod Visokog, uhapšena jedna osoba

2571
PODIJELI
Pripadnici SIPA-e uhapsili su jednu osobu na području sela Grajani u blizini Visokog, u okviru akcije hapšenja Amela Sejfovića koji je 3. septembra pobjegao iz KPZ-a Sarajevo.
Kako nam je rekla portparolka SIPA-e Kristina Jozić, pripadnici SIPA- pružaju pomoć kolegama iz MUP-a KS na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka.

Iz MUP-a ZDK potvrđeno nam je da je uhapšena jedna osoba i da se akcija privodi kraju. Prema riječima očevidaca, veliki broj naoružanih policijskih službenika opkolio je ovo mjesto, te pretraživao predio prekriven šumom.

MARKETING

Kako nezvanično saznajemo, uhapšena osoba nije Amel Sejfović.

Pripadnici MUP-a KS u saradnji s kolegama, a pod nadzorom Tužilaštva KS, intenzivno tragaju za Sjefovićem.

Do sada je privedeno 10 osoba koje su se sumnjičile da su pomogle Sejfoviću u bijegu. U pritvoru ih je ostalo četvero, od kojih je dvojica zatvorskih čuvara i jedan medicinski tehničar iz KPZ-a Sarajevo.

Sejfovića je nakon bijega iz zatvora čekao motor koji je naknadno pronađen u naselju Ciglane, a potom mu se izgubio trag kod Visokog gdje su bile uhapšene četiri osobe, od kojih je jedna zadržana u pritvoru.

Sejfović se nalazio u pritvoru zbog optužbi u vezi sa pljačkom Raiffeisen banke na Ilidži 2015. godine u kojoj je, nakon njegovog bijega i potjere ubijen slučajni prolaznik, biciklista Kemo Bašić.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.