Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika Policija trag...

Policija traga za Amelom Sejfovićem u šumama kod Visokog, uhapšena jedna osoba

2566
PODIJELI
Pripadnici SIPA-e uhapsili su jednu osobu na području sela Grajani u blizini Visokog, u okviru akcije hapšenja Amela Sejfovića koji je 3. septembra pobjegao iz KPZ-a Sarajevo.
Kako nam je rekla portparolka SIPA-e Kristina Jozić, pripadnici SIPA- pružaju pomoć kolegama iz MUP-a KS na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka.

Iz MUP-a ZDK potvrđeno nam je da je uhapšena jedna osoba i da se akcija privodi kraju. Prema riječima očevidaca, veliki broj naoružanih policijskih službenika opkolio je ovo mjesto, te pretraživao predio prekriven šumom.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšena osoba nije Amel Sejfović.

Pripadnici MUP-a KS u saradnji s kolegama, a pod nadzorom Tužilaštva KS, intenzivno tragaju za Sjefovićem.

Do sada je privedeno 10 osoba koje su se sumnjičile da su pomogle Sejfoviću u bijegu. U pritvoru ih je ostalo četvero, od kojih je dvojica zatvorskih čuvara i jedan medicinski tehničar iz KPZ-a Sarajevo.

Sejfovića je nakon bijega iz zatvora čekao motor koji je naknadno pronađen u naselju Ciglane, a potom mu se izgubio trag kod Visokog gdje su bile uhapšene četiri osobe, od kojih je jedna zadržana u pritvoru.

Sejfović se nalazio u pritvoru zbog optužbi u vezi sa pljačkom Raiffeisen banke na Ilidži 2015. godine u kojoj je, nakon njegovog bijega i potjere ubijen slučajni prolaznik, biciklista Kemo Bašić.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.