ZDKPolicijski komesar ZDK Semir Šut posjetio Kakanj

Policijski komesar ZDK Semir Šut posjetio Kakanj

U posjeti Kaknju danas je boravio policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) Semir Šut. Prijem za policijskog komesara upriličen je u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre. Na prijemu su predstavljene aktivnosti koje je Uprava policije MUP-a ZDK realizirala u prošloj godini, te planovi za predstojeći period, a razgovaralo se i o aktivnostima koje je Općina Kakanj realizirala i koje planira realizirati sa ciljem davanja svog doprinosa aktivnostima čiji je cilj povećanje stepena sigurnosti građana Kaknja. Cilj sastanka je bio međusobno informisanje, te razmjena ideja, inicijativa i prijedloga koji donose poboljšanja sa aspekta sigurnosti, čime se stvaraju uslovi za još čvršću i intenzivniju saradnju policije i predstavnike lokalne zajednice, općinskih službi i Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj.

Podsjetimo, u prošloj godini u Policijskoj stanici Kakanj u funkciju je pušten sistem video nadzora kojim su pokrivene brojne lokacije na području Kaknja na kojima se nalaze škole, saobraćajnice, vjerski objekti… Ukupna vrijednost projekta kojeg je finansirala Općina Kakanj iznosila je 238.947 KM.

Prijemu u uredu načelnika prisustvovali su i komandir Policijske stanice (PS) Kakanj Vahidin Topalović,  zamjenik komandira PS Kakanj Žarko Šain, sekretar Općine Kakanj Enver Kusić, šef Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline  Mirza Fazlić, Šef Službe civilne zaštite Nurudin Hrusto i direktor Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj Zijad Neimarlija, saopštila je službena stranica Općine Kakanj.

visoko.ba/kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE