Lokalne TemePozitivno VisokoPoliklinika Eurofarm uskoro u Visokom

Poliklinika Eurofarm uskoro u Visokom

U Industrijskoj zoni Ozrakovići do kraja ovog mjeseca planirano je da sa radom počne poliklinika Eurofarm. Poliklinika će biti smještena u poslovnoj zgradi IM “Semić” koja se nalazi između Galerije Kovo i Vispaka.

Kako saznaje Visoko.co.ba ova poliklinika će pružati usluge interne medicine, holter monitoringa, ultrazvuk srca, ginekologije, oftamologije, nefrologije, pedijatrije, dermatovenerologije, sve vrste ultrazvučnih pretraga, kolor dopler vratnih žila, endokrinologija, dijabetološko savjetovalište, infektologija, ortopedija, otorinolaringologija, pulmologija, neurologija, psihijatrija, sve vrste laboratorijskih pretraga, periodični sistematski pregledi, ljekarska uvjerenja.

Eurofarm je nedavno postao dio porodice “ASA Investa” koja je u vlasništvu Nijaza Hastora.

“Eurofarm Centar” se bavi specijalističkom medicinskom praksom i do sada je poslovao na teritoriji Kantona Sarajevo. Društvo je bilo u 100-postotnom vlasništvu subjekta “Eurofarm Centar” d.o.o. Sarajevo, koji djeluje kao holding na prostoru cijele BiH.

“Eurofarm Centar” takođe ima u vlasništvu Eurofarm Centar – “PZU Apoteke Sarajevo”, koji se isključivo bavi prodajom i distribucijom lijekova.

“ASA Invest” do sada nije bila prisutna na tržištu specijalističke medicinske prakse. Preuzimanje poliklinike “Eurofarm” moglo bi biti od značaja za članicu grupacije – “ASA osiguranje” – koja će portfolio proširiti i na usluge dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE