SportOstali sportoviPoljak Stoch pobjednik Novogodišnje turneje Četiri skakaonice

Poljak Stoch pobjednik Novogodišnje turneje Četiri skakaonice

U Bischofshofenu je pala zavjesta na 65. Novogodišnju turneju Četiri skakaonice u skijaškim skokovima. Poljak Kamil Stoch pobjednik je Novogodišnje turneje u skijaškim skokovima koja je okončana u Bischofshofenu. Kao lider u posljednje natjecanje ušao je Norvežanin Daniel-Andre Tande, koji je slavio u Garmischu i Innsbrucku, ali imao je razočaravajući skok u drugoj seriji. Tande je zbog bočnog udara vjetra uspio da skoči samo 117 metara i nije uspio danas doći na pobjedničko postolje. Stoch je skokovima od 134.5 i 138.5 metara sakupio 289.2 boda i završio je danas na prvom mjestu, a to mu je donijelo trofej Četiri skakaonice. Austrijanac Michael Hayboeck je imao sjajno izdanje, te je osvojio drugo mjesto sa 283.3 boda. Prvi put je skakao 130.5 metara, a onda u drugoj seriji čak 142 metra i to mu je omogućilo sjajno drugo mjesto. Treći je bio Poljak Piotr Zyla sa 283.3 boda (131 i 137 metara).  U ukupnom poretku, Stoch je dakle završio prvi sa 997.8 bodova, Zyla drugi, a Tande tek treći. Četvrti je u ukupnom poretku Poljak Maciej Kot. U svjetskom kupu Domen Prevc je lider sa 646 bodova, slijedi Tande sa 637 bodova, a Stoch je sada treći sa 633 bodova. Stefan Kraft je sa 510 na četvrtom mjestu.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE