Lokalne TemePomozimo našim sugrađanima: porodica Mujezinović treba našu pomoć

Pomozimo našim sugrađanima: porodica Mujezinović treba našu pomoć

Svjedoci smo da u našem gradu i širem području općine postoji mnogo porodica koje ne žive u uslovima koji priliče čovjeku, a nažalost svjesni smo i da ne možemo pomoći svakoj toj osobi, te da oni koji bi im trebali pomagati – zatvaraju oči.

U Moštru, tačnije mjestu Pučišće, živi porodica Mujezinović: samohran otac i 2 kćerke. Otac je bolestan, ima problema sa žuči, te zbog toga ne može mnogo raditi. Kada može i kada ga ko od komšija zove da štagod uradi, ode i zaradi koji dinar. A kada toga nema, preživljava sa svojim kćerkama sa svega 23KM dječijeg doplatka mjesečno.

Kako kaže, pokušao je preko Socijalnog i Općine dobiti neku pomoć, međutim dobio je odbijenicu jer „nije socijalni slučaj“. Sve što može ostvariti jeste jednokratna pomoć u iznosu 100KM jednom godišnje.

Ismet i njegove 2 kćerke žive u trošnoj kući, kao podstanari, bez vode jer kuća nema provedenu vodu; imaju tek jednu sobicu, kupatilo, a od namještaja imaju ono što im dobri ljudi poklone.

Situacija porodice Mujezinović je zaista teška i trebaju pomoć dobrih ljudi. Otac bi radio kada bi imao posao, pa je moguće pomoći i im i na taj način, bar sezonski. A što se tiče djevojčica, koje imaju 16 i 17 godina, sve što djevojčice vole – potrebno im je.

Visoko.co.ba piše ovu priču kako bismo pokušali pomoći ovoj porodici, koja je prepuštena samoj sebi, te se nadamo da će se pronaći neko ko će im pomoći; a u nastavku vam ostavljamo podatke za kontakt:

Ismet Mujezinović
MBR 1809973173402
Broj računa 134 010 0000000120 60061116 – ASA BANKA
Telefon 061986410


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE