Foto KornerPopularne nogometašice Škole fudbala "Spurs" iz Visokog nastavljaju sa uspjesima

Popularne nogometašice Škole fudbala “Spurs” iz Visokog nastavljaju sa uspjesima

Popularne visočke nogometašice, članice Škole fudbala “Spurs”, nastavljaju da nižu uspjehe na svim takmičenjima u Bosni i Hercegovini.

Nakon nesretnog poraza u finalu kvalifikacija Sportskih igara mladih u Sarajevu, kada su izgubile plasman na završnicu turnira zbog poraza od 3:0 protiv ekipe ŠFK Sarajevo, talentovane Spursice se nisu predale.

Na drugom kvalifikacionom turniru, koji je održan u Zenici, Spursice su svoju šansu potražile protiv mnogo ekipa, kako bi osigurale plasman na završnicu turnira, koja je planirana 22. augusta u Sarajevu.

U okviru turnira u Zenici u polufinalu Spursice su savladale ekipu ŽNK Čelik, rezultatom 2:0, a nakon toga su minimalnim rezultatom, u finalnoj utakmici, savladale ekipu Nepobjedive.

spursice nizu pobjede (2)
Spursice nakon pobjede u finalnoj utakmici u Zenici

Golove za ekipu Spursica na ovom turniru su postigle Lara Ganić, pojačanje iz Čelika, te Đejla Bešlić i Nizama Bešić.

Trener ekipe, profesor Tarik Agić, po završetku turnira izrazio je zadovoljstvo postignutim, ali smatra da ove djevojčice mogu i moraju igrati mnogo bolje, te će na tome poraditi u okviru priprema, budući da ih u Sarajevu, na završnom turniru, očekuju puno jači timovi. No, na kraju ipak naglašava da je u prvom planu nogomet, u smislu igre, zabave, emocionalnog zadovoljstva, što u konačnici uvijek pozitivno utječe na pravilan razvoj svih djevojčica iz ovog kluba.

Agić je, za portal Visoko.co.ba, najavio i veliki test za “pjetliće” ŠF “Spurs”, koji će uskoro gostovati na Grbavici kod ekipe Željezničara i na Ilidži kod ekipe Šampiona.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE