PreporukaPopularni glumci i njihovi zaštitni znakovi

Popularni glumci i njihovi zaštitni znakovi

Johnny Depp i šeširi

Uloge Jacka Sparrowa, Willyja Wonke ili Ludog Šeširdžije ne bi bile tako brilijantno odigrane bez šešira. Johnnyja Deppa u filmovima često viđamo sa šeširom, pa i onda kad ne utjelovljuje likove iz bajki. Njegovi obožavatelji tvrde da je ljubitelj ovog pokrivala za glavu i u privatnom životu.

Govorništvo Samuela L. Jacksona

Samuel L. Jackson ‘žestoke’ govore počeo je držati u Paklenom šundu, a njegovoj rječitosti svjedočili smo u mnogim filmovima koji su došli poslije.

Leonardo DiCaprio i zdravice

Niko ne drži zdravice bolje od Leonarda DiCaprija. ‘Prvu čašu’ podigao je u Titaniku kao Jack Dawson. Isti potez ponavljao je u filmovima Django Unchained, The Wolf of Wall Street i The Great Gatsby.

Sprint Toma Cruisea

‘Trči kao Tom Cruise’ – uobičajena je izreka u Hollywoodu.

Harrison Ford – ‘prst sudbine’

Ford ovu gestikulaciju koristi u skoro svakom filmu, a prvi put je upotrijebljena u Ratovima zvijezda.

Michelle Rodriguez sa stilom amazonske ratnice

Michelle Rodriguez u filmovima često zasjeni svoje akcione kolege, a prepoznatljiva je po kostimima čiji se izgled ne mijenja puno.

Tim Roth obožava udobne stolice

Britanskog glumca prepoznat ćemo po tome što uvijek pronađe razlog da sjedne i odmori se u udobnoj stolici.

Golotinja Mela Gibsona

Mel Gibson smatra se pionirom golišavih scena u komercijalnim filmovima. Sve je počelo sa Smrtonosnim oružjem 1987. godine.

Brad Pitt i ukusna hrana

Gledajući filmove s Bradom Pittom u glavnoj ulozi, često poželimo ustati i otvoriti frižider.

globalcir.com/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE