SportNogometPopularni Spursi iz Porječana deklasirali FK Sarajevo na Koševu

Popularni Spursi iz Porječana deklasirali FK Sarajevo na Koševu

Kadeti Omladinca iz Porječana, popularni Spursi, jučer su na stadionu Asim Ferhatović – Hase deklasirali kadete FK Sarajevo, ostvarivši historijsku pobjedu rezultatom 4:0.

Ovu utakmicu Spursi su igrali kao domaćini na stadionu Asim Ferhatović – Hase, gdje će i inače igrati sve prvenstvene utakmice Kvalitetne omladinske lige Kantona Sarajeva.

Vodstvo kadetima iz Porječana donio je Burko, a zatim je Kapo ubrzo dodao još jedan gol za 2:0. Nakon toga Aldin Jamaković sa dva sjajna gola postavlja konačan rezultat 4:0, čime su Spursi upisali pobjedu protiv odlične ekipe Sarajeva.

Prije ove prvenstvene utakmice, kao uvertira za prvo kolo prvenstva, Spursi su u Župči pobijedili Mladost, rezultatom 1:2, a u ovoj utakmici ponovo je briljirao Jamaković, koji je bio strijelac dva puta.

U narednom, drugom kolu, Spursi gostuju na Sokocu, kod Glasinca, a zatim u narednom, trećem golu dočekuju ekipu Atletiko, ponovo na Koševu.

Mr. Tarik Agić, trener Spursa, kaže da je zadovoljan igrom njegove ekipe, te naglašava da je atmosfera u ekipi odlična, kao i to da je kvalitetna igra, odnos na terenu i pristup igračima na prvom mjestu, ispred svake pobjede i ostvarenih rezultata.

“Svi igrači su danas bili na visokom nivou te im ovom priliko čestitam za borbenost i pobjedu i upućujem im sve pohvale.” – kazao je na kraju javljanja za Visoko.co.ba, trener Spursa.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE