SportKošarkaPoraz Bucksa, skroman učinak Teletovića

Poraz Bucksa, skroman učinak Teletovića

Prethodne večeri na NBA parketima odigrano je devet susreta, a za nas najzanimljiviji bio je onaj između Orlando Magica i Milwaukee Bucksa. Domaći su slavili sa 112:96, a u redovima gostiju Mirza Teletović je ubacio dva poena. Orlando je nanio četvrti uzastopni poraz, i na taj način prekinuo seriju od tri vezana poraza. Najbolji kod domaćina bio je Elfrid Payton sa 20 koševa, dok je u gostujućoj ekipi bolji od ostalih bio Parker sa 25 poena. Antetokounmpo je standardno već ostvario duoble-double učinak, uz 17 poena uhvatio je i 14 skokova.
Mirza Teletović je na terenu proveo tačno 15 minuta i ubacio dva koša iz igre, a dodao je i jedan skok. Za tri poena šutirao je 0/2.
U derbiju večeri Golden State je u gostima bio bolji od Houstona sa 108:125. Warriorsi su vodili većinom susreta i upisali vrijdnu pobjedu, 37 u sezoni. Durant je sa 32 poena bio najbolji strijelac na meču, a još se istakao Curry sa 24 koša i sedam asistencija. Kod domaćih Capela je ubacio 22 koša, a Harden je zaustavljen na, za njega, skormnih 17 poena i 11 asistencija.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE