SportNogometPoraz nogometaša Sarajeva

Poraz nogometaša Sarajeva

Prvi meč drugog pretkola Lige prvaka odigrali su Sarajevo i Lech. Konačan rezultat bio je 0:2 u korist Lecha koji je tako stigao do visoke prednosti pred revanš. Susret je počeo blagom incijativom gostiju ali većih uzbuđenja pred golom Senedina Oštrakovića nije bilo. U osmoj minuti Stepanov je posalo dubinsku loptu prema Benki koji šutira ali pogađa vanjski dio mreže Burićevog gola. Nakon toga u 13. minuti sjajno su kombinovali Velkoski i Stojčev ali je odbrana Lecha izbacila loptu u korner koji je izveo Radovac ali je Burić bio siguran. Lech je u 15. minuti bio u dobrom napadu ali je Oštraković intervenisao prije Thomalla.
U 26. minuti igrači Sarajeva dugo su kombinovali na sredini terena. Radovac je dodao do Puzigaće koji je dobro centrirao. Lopta je išla prema usamljenom Stojčevu na drugoj stativi ali je  Kedziora reagovao i poslao loptu u aut. Stopostotnu šansu propuštaju gosti nakon pola sata igre. Lošu intervenciju domaće odbrane koristi Thomalla koji šutira ali pogađa prečku gola Sarajeva.
Odmah u narednom napadu Duljević se sjajno oslobađa svojih čuvara i šalje loptu prema Velkoskom koji izlazi oči u oči sa Burićem i šutira ali je golman Lecha odbranio njegov udarac. Nakon toga Sarajevo izvodi dva kornera ali bez problema po goste.
U 34. minuti nakon kornera za Lech, Oštraković je loše procjenio let jedne lopte, Kedozira je šutirao glavom ali pored gola.
Igrala se 40. minuta kada je Lech došao u vodstvo.Tralka je ubacio sa desne strane, Hamalainen sjajno skočio i udario loptu glavom, Oštraković slabo intervenisao a lopta je završila u mreži.
Drugo poluvrijeme otvorio je Haris Duljević dobrim solo prodorom ali je loše šutirao pa je Burić bez problema odbranio njegov udarac. U 55. minuti novi pokušaj Duljevića ali lopta odlazi preko gola nakon udarca sa nekih 20-ak metara.
Nakon sat vremena igre Bordo tim je imao sjajnu priliku. Dobro su kombinovali igrači Srajeva, Stojčev je uposlio za Hebibovića koji pronalazi Benku ali napadač šutira ravno u Burića.
Odmah u narednom napadu gosti dolaze do novog gola. Douglas je poslao jednu dubinsku loptu. Odbrana Sarajeva je stajala izuzetno loše, ona je došla do Thomalla koji pogađa za 0:2.
Pet minuta nakon toga Puzigaća je šutirao odlično iz slobodnog udarca ali je lopta otišla preko gola Jasmina Burića. Igrači Sarajeva su zatim preko Benke i Cimirota imali dva dobra pokušaja ali je Burić bio na mjestu.
Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja pa je meč završen pobjedom gostiju. Treba istaći da su izabranici Dženana Uščuplića pružili zaista kvalitetan otpor gostima iz Poljske ali su igrači Lecha iskoristili greške odbrane Sarajeva i rutinski došli do pobjede i visoke prednosti pred revanš u Poznanu.

Sarajevo-Lech Poznan 0:2


Stadion:
 Asim Ferhatović Hase; Gledalaca: 18. 000, Sudija: Paolo Valeri (Italija); Žuti kartoni:Barbarić, Duljević, Puzigaća (Sarajevo) / Formella, Jevtić (Lech); Strijelci: Hamalainen 40’, Thomalla 62’ (Lech)
Sarajevo: Oštraković, Hebibović, Stepanov, Barbarić, Stojčev (od 65. Alispahić), Duljević, Cimirot, Puzigaća, Velkoski ( od 72.Al. Bekić), Benko, Radovac. 
Lech: Burić, Douglas, Kedziora, Kadar, Kaminski, Tralka, Linetty ( od 8.Dudka), Hamalainen, Pawlowski (od 78. Jevtić), Thomalla, Kownacki (od 38.Formella).

(scsport.ba)

 

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE