Poraz općinske administracije: Ermin Dlakić oslobođen i u drugostepenom krivičnom postupku

912

Još uvijek traje priča o krivičnom postupku protiv Ermina Dlakića. Visoko.co.ba je jedini medij koji je tu priču pratio od početka Dlakićeve ostavke zatim krivične prijave i famozne “Reforme javnog sektora”.

Neslužbeno smo saznali iz provjerenih izvora, da je Ermin Dlakić danas pred Kantonalnim sudom u Zenici u drugostepenom postupku, postupku po žalbi, oslobođen od optužbi.

Ovo je sigurno ozbiljan poraz općinske administracije, jer ostaje prostor Erminu Dlakiću da, po pravosnažnosti presude, uzvrati kontratužbom jer mu je krivična prijava u ovom predmetu onemogućila da ponovo konkuriše na mjesto direktora JKP “Visoko”.

Podsjećamo, nakon nekoliko inspekcija naručenih iz Općine na adresu JKP ”Visočica” posljednja je našla ugovor potpisan bez tendera koji su smatrali neregularnim. Prvo smo imali informaciju (kasnije će se pokazati pogrešnu) da je ”neregularni ugovor” bio potpisan sa firmom ATLAS – D (firmom čiji vlasnik Jasmin Dlakić, brat Ermina Dlakića) da bi se kasnije ispostavilo da se radilo ugovoru sa IGM-om.