SportNogometPortugal i Meksiko slavili i ušli u polufinale Kupa konfederacija

Portugal i Meksiko slavili i ušli u polufinale Kupa konfederacija

Portugal je s rutinskih 4:0 savladao Novi Zeland. Evropskog prvaka u vodstvo je doveo Cristiano Ronaldo u 33. minuti iz penala, a samo četiri minute kasnije Bernardo Silva je udvostrčio prednost Portugala.

Na 3:0 je povisio Adrien Silva u 80. minuti, a konačnih 4:0 postavio je Nani u 90+1. minuti.

Meksiko je nakon preokreta sa 2:1 savladao domaćina turnira Rusiju. Samedov je doveo Ruse u vodstvo u 25. minuti, a samo pet minuta kasnije Araujo je izjednačio na 1:1.

Lozano je u 52. minuti doveo Meksiko u vodstvo nakon katastrofalne greške Akinfejeva, a kada je Žirkov u 68. minuti isključen bilo je jasno da rusija neće moći izboriti plasman u polufinale.

Danas se igraju susreti grupe B nakon kojih ćemo znati i preostala dva polufinalista na Kupu konfederacija.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE