SportNogometPortugal pobjedio Makedoniju, ali ostao bez polufinala

Portugal pobjedio Makedoniju, ali ostao bez polufinala

Prije posljednjeg kola Grupe B Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine Španija je već ranije osigurala plasman u polufinale i meč u kojem su pobijedili Srbiju sa 1:0 nije imao takmičarski značaj, dok je Portugal eliminisan uprkos pobjedi protiv Makedonije 2:4. Furija je nastupila u potpuno izmijenjenom sastavu, ali ni to ih nije spriječilo da ostvare treću pobjedu na šampionatu. Golom Suareza u 38. minuti Španije je slavila sa 1:0, a Srbija je od 41. minute igrala bez isključenog Đurđevića.

Mnogo zanimljvije je bilo u meču Makedonije i Portugala u kojem je Portugalcima trebala pobjeda od minimalno tri gola razlike kako bi se mogao boriti za drugo mjesto, odnosno da kao najbolji drugoplasirani tim prođe u  polufinale. Iako su imali ranu prednost od 0:2 golovima Edgara u 2. i Brume u 22. minuti, Makedonija je preko Bardhija smanjila na 1:2 u 40. minuti. Kada je Ponce u 57. minuti postigao treći gol za Portugal činilo se da će ipak uspjeti postići još jedan prijeko potrebni gol, ali to se nije desilo. U 80. minuti nakon kontra napada Markoski je drugim golom ugasio nade Portugala koji je u sudijskoj nadoknadi postigao i četvrti gola preko Brume i pobijedio je sa nedovoljnih 2:4. Podsjećamo, samo pobjednici tri grupe i najbolja drugoplasirana selekcija prolaze u polufinale, a trenutno najbolja drugoplasirana selekcija je Slovačka koja ima šest bodova i gol razliku 6:3.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE