Naslovnica Nekategorisano Posao za 90 l...

Posao za 90 ljudi: Prevent u Visokom proizvodi motociklistička odijela za renomirani brend Dainese

Kompanija Prevent u Visokom proizvodi motociklistička zaštitna odijela za renomirani italijanski brend Dainese, što je omogućilo zapošljavanje 90 ljudi.

200
PODIJELI

Dainese je Italijanski brend zaštitne odjeće za motociklizam i broj jedan u svijetu po prodaji motociklističkih kožnih odjela, dok u posljednjim godinama njihov prodajni portfolijo se širi i na prodaju ski odijela, kaciga kao i drugog asortimana u segmentu motociklističke opreme.

Prevent je potpisivanjem ugovora sa ovim poznatim brendom nastavio diversifikaciju proizvodno-prodajnog portfolija te strateško pozicioniranje i u segmentu non automotiva.

Trenutno se za ovog kupca u Visokom, na lokaciji Goruša, proizvodi 2.200 komada motorbike kožnih odijela mjesečno i na ovaj način Prevent je direktno zaposlio 90 novih radnika u periodu od 8 mjeseci.

Zahvaljujući visokom kvalitetu i standardima stvorena je dugoročna saradnja, kao i mogućnost za nove projekte sa ovim kupcem.

Proizvodi koji su proizvedeni u pogonima Prevent Visoko sa naznakom “Made in Bosnia and Herzegovina” se distribuiraju širom svijeta, od Sjeverne i Južne Amerike do Azije.

Zbog kontinuiranog rasta proizvodnje sa ovim kupcem, u 2017. godini su planirana i nova radna mjesta i time bi Prevent postao jedan od najvećih dobavljača za Dainese.

Klix.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.