BiHPosebno vozilo i ekipe MUP-a KS radit će na suzbijanju ilegalnih taksista

Posebno vozilo i ekipe MUP-a KS radit će na suzbijanju ilegalnih taksista

Ovom prilikom, razmijenjene su informacije o aktuelnom stanju u ovoj oblasti te konstatovano da je trenutna situacija mnogo bolja u odnosu na raniji period.

Istaknuto je da su prometni inspektori u prethodnom periodu, odnosno od donošenja Zakona o taksi prijevozu, licima zatečenim u obavljanju nelegalnog taksi prijevoza izdali kaznene naloge u vrijednosti od oko 2.000.000 KM.

Budući da je u jeku turistička sezona, MUP KS i prometni inspektori će dodatno pojačati inspekcijski nadzor, najavljeno je na današnjem sastanku. S tim u vezi, dogovoreno je da će MUP KS osigurati posebno vozilo i ekipe koje će sa prometnim inspektorima raditi kontinuirano 24 sata, a sve s ciljem potpunog suzbijanja nelegalnog taksi prijevoza.

“Svi oni koje se zateknu u nelegalnom radu i bez adekvatnih odobrenja Ministarstva saobraćaja KS bit će sankcionisani u skladu sa zakonom”, naglasio je ministar Fišo tokom sastanka.

Dodao je da smatra kako će primjena ovih mjera doprinijeti značajnom poboljšanju stanja u ovoj oblasti te građanima osigurati bolji i sigurniji taksi prijevoz.

Na kraju sastanka upućen je i apel građanima Kantona Sarajevo da ne koriste usluge nelegalnih taksi prijevoznika, čime će bitno utjecati na rješavanje ovog problema.

visoko.ba/klix

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE