Naslovnica ZDK Politika Posjeta preds...

Posjeta predstavnika Regionalnog ureda DVV International iz Gruzije Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

48
PODIJELI

U utorak, 7.3.2017. godine u 11,00 sati u prostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport  biti će održan radni sastanak predstavnika Regonalnog ureda DVV International iz Gruzije, DVV International Ureda u Bosni i Hercegovini i ministra Sinanovića.

Naime, gospodin Mathias Klingenberg, regionalni direktor DVV International za Kavkaz i Tursku (Gruzija) i njegova asistentica Maka Aliogli, te dr.sci. Emir Avdagić, direktor DVV International –  Ureda za Bosnu i Hercegovinu, posjetit će Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport s ciljem upoznavanja sa aktivnostima na polju obrazovanja odraslih u Zeničko-dobojskom kantonu, te sa oblicima saradnje sa DVV Uredom u Bosni i Hercegovini.

Radnom sastanku sa uvaženim gostima, prisustvovat će Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Munevera Selmanović, direktorica Pedagoškog zavoda, Bernadeta Galijašević, pomoćnica ministra za predškolsko, osnovno, srednje i obrazovanje odraslih i Nevzeta Rezaković, kontakt osoba/koordinatorica za aktivnosti DVV International u oblasti obrazovanja odraslih.

Razgovarat će se o planovima u oblasti obrazovanja odraslih, rezultatima dosadašnje saradnje sa DVV International Uredom u Bosni i Hercegovini, ali i mogućim vidovima saradnje i daljom podrškom DVV International Zeničko-dobojskom kantonu.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.