Lokalne TemePolitikaPosvađali se zbog Gračanice: Prekinut Kolegij OV Visoko

Posvađali se zbog Gračanice: Prekinut Kolegij OV Visoko

Mještani Gračanice već tridesetak godina čekaju da kao i sav ostali civilozovani svijet imaju normalno vodosnabdijevanje. Nada im se javila 2012.godine kada su zarad glasova na Lokalnim izborima dobili obećanje da će iz njihovih česmi voda teći već 2013.godine. Pa se sve to odužilo evo i do narednih Lokalnih izbora kada slijede nove laži za glasove.

Međutim nešto se i radilo, Vrutak, Vareš, nova izvorišta … Potrošilo se i oko pola miliona konvertibilnih maraka u sve ove svrhe, zatražen je i kredit od 9.000.000KM, a kako nam je ostalo 100 dana do novih izbora, tako je i interes mještana Gračanice opet u drugom planu u odnosu na političke poene stranaka.

Danas je prekinut Kolegij OV Visoko upravo kada se razgovaralo o Projektu “Dogradnje gradskog vodovodnog sistema općine Visoko – podsistem Gračanica i podsistem Moštre”. Kako saznaje Visoko.co.ba predstavnik OO SDA Visoko zatražio je da se o ovome raspravlja u novom sazivu Općinskog vijeća. Sa druge strane kako saznajemo iz OO SDA Visoko navode da nisu bile obezbjeđene sve potrebne informacije za ovu tačku dnevnog reda “Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE