ZDKPolitikaPotpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetila Tešanj

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetila Tešanj

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović posjetila je danas općinu Tešanj i ovom prilikom se susrela sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem. Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić i pomoćnik Općinskog načelnika Azra Muslija.

Potpredsjednici smo predstavili kako funkcioniše život u općini Tešanj, kako je organiziran javni sektor, kako taj javni sektor ostvaruje svoju svrhu podrškom privatnom sektoru. Ujedno smo imali priliku da iznesemo prijedloge i ideje za unaprjeđenje ukupnih prilika u BiH, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Općina Tešanj je prepoznatljiva po jednom pozitivnom okruženju – poslovnom i životnom, i u to sam se uvjerila evo sad na sastanku kod Načelnika. Upoznali smo se sa funkcioniranjem Općine, sa stanjem u poslovnom sektoru, u društveno-ekonomskom, dakle jedna pozitivna priča koja sigurno može biti recept i uzor za sve ostale općine u BiH, istakla je Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

Nakon sastanka u Općini Tešanj, Potpredsjednica FBiH sa delegacijom Općine posjetila je kompaniju Tešanjski kiseljak, koja je svoj kvalitet i ove godine potvrdila osvajanjem titule najbolje flaširane mineralne vode na svijetu.

Tokom radne posjete Tešnju, Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović posjetit će Centar za djecu sa poteškoćama u razvoju, Opću bolnicu Tešanj kao i Udruženje žena Ruka Kalošević.

visoko.ba/tesanj.net


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE